Czwarte piętro z widokiem na zatokę
Home / Wiadomości / Czwarte piętro z widokiem na zatokę

Czwarte piętro z widokiem na zatokę 1

Na początku października oddano oficjalnie do użytku czwartą kondygnację sopockiego hotelu Bayjonn. Spółka będąca właścicielem hotelu spełniła swoje zapowiedzi dotyczące inwestycji w kolejne miejsca noclegowe i w podniesienie standardu hotelu. Hotel po rozbudowie może przyjąć do pięćdziesięciu ośmiu gości, którzy mogą zatrzymać się w dwudziestu ośmiu pokojach i jednym apartamencie.

Hotel Bayjonn w Sopocie

W butikowym hotelu Bayjonn położonym w samym centrum Sopotu, zaledwie kilkaset metrów od plaży, oddano uroczyście do użytku czwarte piętro hotelu. Dysponuje on teraz sześcioma kondygnacjami, na których mieści się 28 pokoi oraz 1 apartament. Czwarte piętro stanowi wizytówkę hotelu, do jego wykończenia i wystroju pokoi oraz apartamentu użyto luksusowych materiałów, mebli i elementów wyposażenia. Jak mówi Andrzej Grzechnik, prezes Anmaru, spółki zarządzającej hotelem: „Chcieliśmy, aby nasza inwestycja w podniesienie standardu i końcowy obraz najwyższej kondygnacji hotelu były naszą wizytówką. Z racji położenia w ścisłym centrum Sopot, rozbudowa w górę była jedyną możliwością powiększenia bazy noclegowej i podwyższenia standardu.” Andrzej Grzechnik, zapalony miłośnik i czynny zawodnik badmintona, zapowiada również, że już wkrótce hotel powróci do organizacji międzynarodowego turnieju badmintona seniorów – Sopot Bayjonn Cup. Kolejna edycja turnieju odbędzie się już w styczniu przyszłego roku.

Niepowtarzalna atmosfera Placu Powstańców Warszawy

Przy okazji rozbudowy wymieniono wszystkie tapety i okładziny w pomieszczeniach ogólnodostępnych oraz w sali konferencyjnej. Właściciele zdecydowali się również na wymianę windy na nową, znacznie bardziej nowoczesną i cichą. Oprócz nadbudowy ostatniej kondygnacji, właściciele hotelu zainwestowali w odświeżenie holu przy recepcji, a do niektórych pokojów na niższych kondygnacji dodano tarasy. Wszystko to z myślą o komforcie gości i możliwości skorzystania z niepowtarzalnej atmosfery Placu Powstańców Warszawy, przy którym położony jest hotel.

Czwarte piętro hotelu utrzymano w tej samej tonacji kolorystycznej, co cała bryła hotelu. Do obudowy elewacji użyto żywicy prasowanej i wysokiej jakości blach w kolorze antracytu. Całość zdecydowanie odróżnia się od okolicznych budynków, w założeniu właścicieli ma to podkreślać butikowy charakter hotelu. Iwona Kmiecik, dyrektor zarządzająca hotelem, mówi, że największym wyzwaniem było sprawne obsłużenie gości przyjeżdżających do hotelu w trakcie rozbudowy i minimalizacja jej skutków dla otoczenia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites